Akoestische gitaarlessen

akoestische gitaar De akoestische gitaar is een veelzijdig instrument. Zo zijn er veel muziekstijlen te leren. (De meeste gitaristen kiezen in de gitaarles voor een combinatie van deze stijlen.)

Klassiek

Hier worden muziekstukken ingestudeerd van de grote gitaarcomponisten uit de geschiedenis (o.a. Sor, Carulli, Tarrega, Villa Lobos, Brouwer) en transcripties van o.a. Dowland en Bach. Voorbereiding tot conservatorium is mogelijk.

Populair

Bekende popsongs worden gespeeld in een bewerking op noten, op tabulatuur of akkoordenspel. Zowel muziek uit de jaren '70, '80, '90, '00 en hedendaags komen aan bod.

Fingerpicking

Deze typische speelstijl wordt aangeleerd met muziek van o.a. Tommy Emmanuel en Harry Sacksioni.

Jazz & Blues

De jazzmuziek bestaat uit 2 onderdelen: het begeleiden met de vele jazzakkoorden in diverse ritmes en het leren improviseren over deze begeleiding. De bluesmuziek bestaat eveneens uit het leren begeleiden met de z.g. bluesriffs en het improviseren met de z.g. blueslicks.

Spaans

Liefhebbers van de spaanse muziek krijgen tijdens de gitaarles een lesprogramma aangeboden samengesteld uit het omvangrijke spaanse gitaarrepertoire.

Gitaarlessen

Foto's

Contact

De Gitaargroep